STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Hasse ”Dansk” Gjesing – banbrytare och ikon  

MC-Folket var på besök hos Hasse-Dansk i februari ifjol. Bild: MC-Folket.

Capricious Delight väckte uppmärksamhet redan i början av 80-talet. Ett konsthantverk skapat av Hasse ”Dansk” Gjesing utifrån en Harley-Davidson FX 1200 kubik Super Glide, årsmodell 1972. Förra året blev hojen godkänd efter fyra decennier från byggstarten, och nu har han skänkt bort sitt verk. I februari förra året besökte MC-Folket Hasse i den gamla nedlagda tågstationen i Ervalla, norr om Örebro. Under intervjun fick han frågan om han någon gång funderat på att sälja hojen, och han svarade:

-Efter över 40 år betyder den alldeles för mycket för mig för att göra den till en enkel handelsvara. Jag har bestämt mig för att skänka bort den till någon som förtjänar att få den, säger Hasse.

Nu har han beslutat vem som förtjänade att få Capricious Delight. På sin Facebook-sida skriver Hasse:

Hej alla vänner!

Sedan slutet av sjuttiotalet har jag byggt på en hoj som är väldigt speciell för mig. Med oräkneliga arbetstimmar bakom mig kan man säga att jag verkligen lagt ner min själ i Capricious Delight, och nu är det dags att fatta ett beslut om vad som ska hända med motorcykeln härnäst.

Som en del av er redan vet har jag bestämt mig för att skänka bort Capricen istället för att sälja den – detta för att slippa göra min ögonsten till en simpel handelsvara som i värsta fall aldrig mer syns till i sin gamla utformning. Exemplen på dessa är tyvärr alltför många. Jag har diskuterat mitt dilemma med andra gamla hojrävar som hamnat i samma situation efter att ha ägt en viss hoj i många år och det är helt klart ett ämne som berör!

Efter att ha försäkrat mig om att mina barn är positiva till projektet började jag fundera på en lista över möjliga nya ägare och högst upp kom Mosten Mc. Detta ledde till ett möte med president Johnny Kristensen som kort därefter meddelade mig att hojklubben i Danmark, till min glädje, tackade ja till erbjudandet. Min resekamrat Skunken och jag tillhörde just de kretsarna i hojsvängen runt Allingåbro, som bildade Mosten Mc några år efter att vi i 1978 emigrerade. Mosten-folket har ribban högt och fullföljer alltid det de bestämmer sig för. En annan viktig anledning är att det i Mosten har växt fram en yngre generation som garanterar att ägandet av hojen fungerar på lång sikt.

Johnny bildade en grupp på tre Mosten-medlemmar som ska ha ansvaret för hojen – gruppen består av Kurt, Fimpe och Swartz. 

Eftersom hojen nyligen är genomgången i motor och låda är jag trygg när jag önskar Mosten Mc lycka till med Capricious Delight – cirkeln är sluten.

En fantastisk berättelse om passion för motorcyklar! 

Här kan du läsa artikeln om Hasse i danska lokaltidningen Norddjurs: https://norddjurs.lokalavisen.dk/samfund/ECE14588653/ringen-er-sluttet-enestaaende-dansk-motorcykelhistorie-vender-hjem-til-mosten-og-allingaabro/?fbclid=IwAR1USR5zCPWc24aq9FD1HzmIkOzovb-uA1jCfLQK91P6id-ztPgyvaXUQkI

Den svenska långgaffel-choopern, Capricious Delight, har kommit till Djursland och därmed är ringen sluten för drömmen som startade för Hasse Dansk (3:a från vänster) och Mosten MC med ordförande Johnny Kristensen (2:a från vänster) redan på 70′ ers. Privat foto: Johnny Kristensen.