STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Historiskt kvinnligt Moto3-team 

Maria Herrera och Aurora Angelucci. Bild: MotoGP.

Den 18 september under MotoGP på Aragon i Spanien kommer MotoE-föraren Maria Herrera att skriva historia när hon ansluter sig till ett helt kvinnligt team, som drivs av Angeluss MTA Team.

Det kommer att vara första gången som endast kvinnor utgör ett helt team i mästerskapet, det tack vare samarbetet mellan Herrera, Angeluss och MTA Moto3-team. Inför säsongsstarten tillkännagav teamet ett partnerskap med Angeluss Women Sport Management, som grundades av Aurora Angelucci för att hjälpa till att förbättra närvaron av kvinnor i motorcykelracing.

I det första stora steget kommer MTA Racing att anlita den erfarna Moto3-föraren Maria Herrera vid Aragon GP, där den 25-åriga spanjorskan backas upp av en rad kvinnliga mekaniker.

Herrera körde full säsong i Moto3 från 2015 till 2017, med en elfte plats i Australiens GP 2015 för Husqvarna. 2018 tävlade Herrera för BCD Yamaha MS Racing på en Yamaha YZF-R3 i FIM Supersport 300 World Championship där hon slutade på 13:e plats med 45 poäng. Från 2019 kör hon MotoE World Cup, och ligger på en 19:e plats totalt med team Aspar. 

Herrera känner redan till KTM-maskinen, som hon senast körde 2017 i Moto3. 

-Jag är väldigt glad över att vara en del av det här projektet och att få möjligheten att tävla som wildcard i Moto3 i år med ett helt kvinnligt lag. Jag tror att Angeluss-teamets huvudmål är att hjälpa framtida förare och jag kan hjälpa till att bana väg, precis som jag har gjort i flera år redan. Jag var snabb att tacka ja till denna möjlighet, eftersom att synliggöra ett helt kvinnligt team är ett initiativ som omedelbart fångade min uppmärksamhet. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse, under vilken jag också kommer att kunna återuppleva mina tidigare Moto3-dagar, säger Herrera.