STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Honda CRF 1100 Africa Twin 2024

Honda Africa Twin 2023, i väntan på bilder på den nya modellen för 2024. Bild: Honda.

Honda förväntas komma med stora uppdateringar för sin Africa Twin till nästa år, förutom nya färger. Bland annat förfining av motorn, chassit, kraftfullare vridmoment och mer vägfokuserade köregenskaper.

Den tyska MC-tidningen Motorroad Online lyfter fram tekniska data om hojen, som lämnats in till Swiss Federal Roads Office. Enligt rapporten kommer 2024-modellen att få ett ökat vridmoment på 112 newtonmeter jämfört med den utgående modellens 105 newtonmeter. Toppvridmoment sparkar in mycket tidigare, vid 5 500 varv per minut mot 6250 varv per minut. Dock ligger toppeffekt kvar på 102 hästkrafter.

Annat nytt på gång är ett 19-tums framhjul. För närvarande har Africa Twin fram 21-tum och bak 18-tum. Twin Adventure Sports har fortfarande samma 21–18 hjuluppsättning. Vikten ökar med tre kilo men det framgår inte var denna vikt har placerats på hojen. Premiumteknik verkar också vara möjligt, oavsett om det är inbyggt eller som tillval, så som främre och bakre radar, kameror och kanske till och med adaptiv farthållare.

Chansen är stor att vi får se den nya Africa Twin på Eicma i november 2023.