STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Honda Fireblade SP McGuinness TT Replica

John McGuinness vid hans CBR1000RR-R Fireblade SP McGuinness 100th Start TT Replica. Bild: Honda.

Honda Fireblade är en legendarisk motorcykel, och John McGuinness är en legendarisk förare. Tillsammans har de genom åren levererat under Isle of Man TT. Och, för att fira Johns 100:e TT-start och Fireblades 30-årsjubileumsår skapade Honda UK en specialutgåva av hans senaste CBR1000RR-R Fireblade SP.

En CBR1000RR-R Fireblade SP McGuinness 100th Start TT Replica vilken tekniskt blir identisk med den redan marknadsförda SP-versionen.

John McGuinness signerar de 30 exemplaren, och för att fortsätta i temat 30 sattes priset till 30 000 pund, cirka 375 000 kronor.

John är nöjd med projektet:

-Stjärnorna stod i linje för att jag skulle vara tillbaka på en Honda Fireblade för min 100:e TT-start. Det är en fantastisk motorcykel som har betytt så mycket för mig under min karriär. Och, om jag tänker efter, även för så många andra förare under de senaste 30 åren. Jag är stolt över min koppling till dess plats i TT:s historia och över denna replika. Det finns inget evenemang som Isle of Man TT i världen och den här motorcykeln hyllar Honda, och min egen del, som tävlar med den. Det känns bra. Riktigt bra.

John McGuinness är den näst mest framgångsrika TT-åkaren genom tiderna, efter den bortgångne, store Joey Dunlop.

2022 CBR1000RR-R Fireblade SP är utrustad med MotoGP-teknik genom hela sin fyrcylindriga motor, RCV213V-inspirerad aerodynamik, Öhlins Smart Electronic Control (SE-C), 43 mm NPX-gafflar och TT-36 bakdämpare och full Brembo-bromsning. 

Denna begränsade upplaga av Fireblade visas upp i Hondas monter under Motorcycle Live på NEC från 19 till 27 november.