STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Honda satsar på 30 elhojar till 2030

Bild: Honda Motor Co.

Honda Motor Co har hållit en presskonferens i Japan med syfte att illustrera nästa framtida projekt och strategier inom området elektrisk mobilitet. Det deklarerade målet är tydligt, att öka den globala försäljningen av elmotorcyklar upp till tröskeln av fyra miljoner enheter till 2030, vilket effektivt ökar de tidigare tillkännagivna uppskattningarna av 3,5 miljoner.

Honda kommer att investera ytterligare 28 miljarder kronor till den redan nuvarande betydande investeringen. Honda deklarerar att man vill sänka kostnaden för elmotorcyklar med 50 procent, ett ambitiöst mål som verkligen kan generera en vändning på detta område.

I år lanserade den japanska tillverkaren sin nya eldrivna skoter Honda EM1e, och andra modeller kommer snart att följa både inom skotersegmentet och inom sport-, naken- och offroad. Målet till 2030 är 30 nya elmotorcyklar. 

När det gäller batterier kommer det att ske en ny utveckling med tanke på att vi parallellt med de nuvarande litiumjonbatterierna kommer att se användningen av LFP-batterier (litium-järn-fosfat). Dessa är billigare enheter, lämpliga för många laddningscykler och framför allt, mer ekologiska eftersom de begränsar användningen av så kallade sällsynta element.