STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Iannone i Dancing with the Stars

MotoGP-föraren Andrea Iannone med sin danspartner Lucrezia Lando. Bild Andrea Iannone Instagram.

Andrea ”Maniac” Iannone har tävlat i kungaklassen MotoGP sedan 2013, då han skrev på för Pramac Ducati. Två år senare fick han ett fabrikskontrakt med Ducati och har därefter hunnit med att köra för Suzuki Ecstar och senast Aprilia Racing Team Gresini. 

Men, den 3 november 2019 testade Iannone positivt för steroiden Drostanolone vid Malaysia GP. Efter det positiva testet diskvalificerade FIM den italienska föraren retroaktivt från de två senaste loppen och utfärdade ett förbud på 18 månader i mars 2020. Iannone överklagade beslutet, och fick ett fyraårigt förbud från domstolen i Arbitration for Sport (CAS) för brott mot World Anti-Doping Agency (WADA) regler. 

Nu kommer färgstarka Iannone att ägna sin tid åt att dansa i den italienska upplagan av Dancing with the Stars. Den svenska motsvarigheten av Let’s Dance. En rejäl utmaning som Iannone tvekade länge inför att ta sig an. Den italienska programledaren Milly Carlucci avslöjar:

Han ville inte vara en av oss. Det tog ett tag att övertyga honom eftersom han var rädd för att göra ett dåligt intryck. Han berättade hela tiden för mig att han var rädd för att dansa i rampljuset. 

Trots Iannones inledande ovilja ägnar han sig nu fullt ut åt den nya utmaningen. På Instagram tidigare i veckan avslöjade han sin danspartner, Lucrezia Lando, med bildtexten: Hon vann förra året och i år vill hon upprepa … Jag har problem!!!