STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Inför toppmöte mellan EU och USA

ACEM och USMMA, motorcykelindustrins organisationer i Europa respektive USA, har i  ett gemensamt uttalande samlat 113 aktörer vilka uppmanar de europeiska myndigheterna och den amerikanska regeringen att komma överens vid toppmöte i Bryssel den 15 juni. Frågan gäller strafftullar på oberoende sektorer som påverkas av stål- och aluminiumkonflikten i de pågående transatlantiska handelstvisterna.

Ledarna förväntas ta itu med ett brett spektrum av frågor av gemensamt intresse, inklusive COVID-19, klimat, handel och investeringar, teknik, utrikesfrågor och gemensamma värderingar. I slutet av toppmötet förväntas ledarna anta ett gemensamt uttalande.

ACEM och USMMA har inför detta möte uppmanat den Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och USA: s president Joe Biden att ta tillfället i akt och lösa handelstvisten så snabbt som möjligt. 

ACEM välkomnade upphävandet av EU:s ytterligare 25 procent i strafftull på amerikanska motorcyklar, vilket skulle ha trätt i kraft den 1 juni 2021.