STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Italien satsar 21 miljarder på bättre vägar

Bild: National Autonomous Roads Corporation, Anas.

I Italien strävar man efter att förbättra vägförhållandena, och satsningen är imponerande. Den italienska National Autonomous Roads Corporation (Anas) planerar att investera 21 miljarder kronor i arbeten på landets vägar i sex regioner; Valle D’Aosta, Lombardiet, Ligurien, Emilia Romagna, Kalabrien och Sicilien. Det enligt den italienska tidningen Gazzetta. Anas är den italienska versionen av Trafikverket i Sverige, med uppdrag att bygga och underhålla motorvägar. 

Därtill kommer Anas satsa totalt drygt 1,6 miljarder kronor för genomförandet av planerat underhållsarbete på beläggningen av väg- och motorvägsnätet. Målet är att utveckla väginfrastrukturer, i samförstånd med regionerna för att ge stöd till produktionsområdena med säkerhet om kostnader, restider, tillgänglighet för transporter och kvalitet av tjänsten. Åtagandet är också att höja nivåerna av komfort och säkerhet på vägnätet, vilket erbjuder en säkrare resa. 

Det planerade underhållet av beläggningen av väg- och motorvägsnätet gäller regionerna Emilia-Romagna, Lazio, Lombardiet, Marche, Piemonte, Toscana, Umbrien. I detalj är det ett tvåårigt ramavtal uppdelat i 16 delar, till en kostnad av drygt 100 miljoner kronor per del.