STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Italienska regering främjar eldrift

Italiens premiärminister, Mario Draghi. Bild: Moto.it

Italiens premiärminister, Mario Draghi, undertecknade den sjätte april ett skriftligt påbud som kommer att uppmuntra människor att köpa elfordon och fordon med låga utsläppsnivåer. Detta kommer att årligen, mellan 2022 och 2024, att tilldela 650 miljoner euro till de som väljer att köpa fordon som främjar miljön. Främst är påbudet riktat till Italiens biltillverkningsindustri, men det kommer även att finnas fördelar för tvåhjulingsindustrin. 

Den italienska tidningen Moto.it rapporterar att det finns en hållbar mobilitetsbonus på 750 euro för personer som köper skotrar, elmotorcyklar och cyklar, som kommer att betalas i form av en skattelättnad vid tidpunkten för skattedeklarationen. 

Incitamenten kommer också att gälla motorcyklar och lätta fyrhjulingar med Euro 5-homologering där man kan få upp till 4000 euro (-40 procent av listpriset) genom att skrota ett fordon från Euro 0 till Euro 4 euro, eller 30 procent rabatt, upp till max 3000 euro, utan skrotning av ett tvåhjuligt fordon.

Som jämförelse erbjuder den brittiska regeringen upp till 1500 brittiska pund i rabatt på motorcyklar och skotrar med låga utsläpp.

I Sverige finns idag ingen typ av bonus kopplat till tvåhjuliga fordon.