STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Jorge Lorenzo sadlar om till fyra hjul

Den femfaldige världsmästaren Jorge Lorenzo väljer samma spår som Valentino Rossi och börjar med bilracing. Spanjoren kommer att delta i Porsche Supercup på Imola, som gästförare, samt senare delta i den italienska Porsche Carrera Cup.

Förutom Rossi, som kör GT World Challenge Europé, så tävlar även Dani Pedrosa i utvalda lopp i Lamborghini Super Trofeo Europe. Det är svårt att ta racing-DNA ur en före detta förare.

Efter sin pensionering från MotoGP 2019 så har Lorenzo gjort framträdanden som expertkommentator och bland annat inlett ett partnerskap med tillverkaren av elektriska tvåhjulingar, Super Soco. 

Porsche Supercup är den tyska tillverkarens racingserie på högsta nivå, och är en del av Formel 1 stödprogram. Racerbilarna är av modell Porsche 911 GT3, vilka pumpar ut cirka 515 hästkrafter. Tävlingshelgen på Imola är mellan den 22 och 24 april.

I en artikel av Speedweek uttryckte Lorenzo sin spänning inför racingserien så här:

-Efter slutet på min MotoGP-karriär så saknade jag tävlingarna. Så, jag letade efter en disciplin som inte var riktigt lika riskabel som motorcykelracing. Förra året körde jag några virtuella lopp i e-sportversionen av Porsche Carrera Cup Italia. Att byta till den riktiga Porsche 911 GT3 Cup var nästa steg.