STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Kawasaki och Toyota i samverkan

Toyotas president Akio Toyoda kör den nya vätgasdrivna terrängbilen. Bild: Fuel Cell Works.

Mirai betyder ”framtid” på japanska och när Toyota Mirai lanserades 2014 var den världens första dedikerade kommersiellt tillgängliga bränslecellsbil med vätgas. Den andra generationen kom i början av 2021.

Nu har Kawasaki meddelat att de har tecknat ett avtal med Toyota för att slå samman resurser och arbeta med utvecklingen av vätgasmotorer för framtida motorcyklar.

Samarbetet erbjuder många fördelar för Kawasaki, inte minst det faktum att Toyota redan befinner sig i ett framskridet stadium av innovation på detta område som sträcker sig cirka 30 år tillbaka i tiden, vilket påskyndar utvecklingen.

Kawasaki sticker ut från konkurrenterna när det kommer till att investera i vätgasteknik, för att utveckla hållbara framtidssäkra alternativ till ICE.

Enligt en rapport från Japan News demonstrerade Toyota sin nya vätgasdrivna terrängbil på Mobility Resort Motegi-banan i Tochigi Prefecture. Bilens motor är en modifierad version av en motor för Ninja H2. Däremot är delar och andra komponenter desamma som de som används i den vätgasdrivna Toyota Corolla.

-Jag hoppas att regeringen kommer att stödja produktionen av tekniska innovationer som denna, snarare än att stoppa oss med regleringar. När vi fortsätter med dessa ansträngningar har pressen och den allmänna opinionen förändrats för att inse att vätgas är ett alternativ för framtiden … för det första vill vi att folk ska se och känna på sådana fordon, sa Toyotas president Akio Toyoda efter provkörningen på banan till Japan News.