STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Kawasaki planerar en Z250 med 4 cylindrar

Kawasaki Z250. Bild: Kawasaki.

De flesta tillverkare erbjuder en- eller tvåcylindriga i segmenten lätt- och mellanviktare. Team Green är för närvarande det enda märket som har en fyrcylindrig 250 kubik motor i form av Kawasaki Ninja ZX-25R. Och, den skapade en del uppståndelse på marknaden vid lanseringen 2019. 

Nu viskar rykten att Kawasaki planerar en ny Z250 med fyra cylindrar baserad på samma plattform som Ninja ZX-25R. Formspråket lär man hämta från Z-modellerna med den skarpa Sugomi-stylingen. 

Fyrcylindriga motorcyklar med liten slagvolym var mer vanligt förr i tiden, för jakten på praktiska och sparsamma hojar upp till medelstora motorer gör att valet idag faller på enkel- eller dubbelcylindrar motorer. 

Kawasaki har dock en långvarig tradition av att skapa nakna versioner baserade på de fullständiga plattformarna. Vilket den japanska tillverkaren visar med ZX-25R. Nu är den möjliga introduktionen av dess nakna iteration ingen överraskning.

Det mesta lutar mot att Kawasaki kommer att ta lansera den nya Z250 till marknaden i Indien. Men, vem vet om den även kommer hit.