STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Kawasaki ZX-4R 400 kubik till 2022

Datorgrafik Kawasaki Ninja ZX-4R. Bild: Young Machine.

Kawasaki Ninja ZX-4R 400 kubik, radfyra kommer att lanseras under året. Det skriver japansk nättidningen Young Machine som har tagit fram en bild via datorgrafik. Där syns bland annat att helt nya Kawasaki Ninja ZX-4R kommer med en kåpa från en sporthoj. 

Maskinen har potentialen att producera mer kraft än de tvåcylindriga 500-kubikarna och ZX-4R kanske även kan matcha Ninja 650. Maskinen förväntas vara en uppgraderad version av Ninja ZX-25R 250 kubik med fyra cylindrar, och med tanke på att den hojen producerar 44 hästkrafter skulle den större versionen kunna leverera 60 hästkrafter.

Young Machine skriver också att tillverkaren förmodligen lånar en stor del av den modern elektroniken från Kawasaki Ninja ZX-10R. Som en bonus kan Ninja ZX-4R även se ut som en mini-ZX-10R. Det om Young Machines datorgrafik, som för det mesta är ganska exakta, stämmer kan vi senare i år se en riktigt tilltalande motorcykel i segmentet 250 till 500 kubik.

För att sammanfatta det hela så låter allt ganska imponerande, och det visar att Kawasaki vill dra ut varje korn från sina förbränningsmotorer innan de väljer den elektriska vägen. Bara att hoppas att Kawasaki exporterar ZX-4R till internationella marknader och inte hålla den begränsad till Japan, som de gjorde med ZX-25R

Källa: young-machine.com