STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

KTM Academy of Speed för 2024

Bild: KTM.

KTM:s nya Academy of Speed är ett evenemang på flera platser där MotoGP-legender och tidigare GP-vinnare är på plats tillsammans med Pro-instruktörer och KTM-ambassadörer för att ge förare på sina KTM-motorcyklar den bästa möjliga upplevelsen.

Enligt det senaste pressmeddelandet från den österrikiska tillverkaren kommer deltagarna att delas in i följande klasser för varje bana:

Nybörjare: De med liten eller ingen erfarenhet på bana och nyfikenhet att prova höga hastigheter på ett säkert och kontrollerat sätt under en dag. Fokus på att bygga självförtroende med tekniska färdigheter och säkerhetsträning utanför banan. Dagen avslutas med ett 20-minuters on-track-pass.

Ambitiös amatör: Förare med mer körsträcka och som vill finslipa sin teknik eller stil under en heldag. Skräddarsytt för förare bortom nybörjarstadiet som söker förbättra sin teknik och racingfärdigheter. Morgonen börjar med teknisk skicklighetsträning, följt av tre on-track-pass under eftermiddagen.

Proffsförare: Erfarna förare som tävlar får under två heldagar i en MotoGP-miljö ta del av intensiva pass på banan, expertanalys och dra nytta av insikter från professionella förare som Mika Kallio, Dani Pedrosa och fler. Här rekommenderar KTM en av följande cyklar: KTM RC390, KTM RC 8C, alla KTM Superduke-modeller, KTM 790 Duke, KTM 890 Duke och KTM 990 Duke.

Här är banorna och datum för 2024:

Salzburgring 20 till 21 juni.

Red Bull Ring 17 till 18 juli.

Slovakiaring 4 till 5 september.

Läs mer: https://events.ktm.com/ktm-academy-of-speed