STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

KTM SX-E 3 för de små

Nya lilla KTM SX-E 3. Bild: KTM.

Enligt KTM tar den nya lilla SX-E 3 sin position som en riktig instegsmotorcykel, snarare än en eldriven minicykel. Precis som sitt syskon KTM SX-E 5 så levererar minstingen en lika avancerad teknik, med samma ram, fjädring och avancerade lättviktskonstruktion. Och, den drivs av samma motor med en effekt på 3,8 kW, och en kapacitet på 648 Wh i en låg 48 V-konfiguration. Cirka två timmars körtid mellan laddningarna.

Sitthöjd 600 millimeter, men den går att justera till 555 millimeter genom att sänka karossen/sätet, montera den bakre stötdämparen i ett alternativt läge och sänka framgaffeln i trippelklämmorna. 

Ur säkerhetssynpunkt är KTM SX-E 3 försedd med en roll-over sensor, som kommer att bryta strömmen till följd av en krasch eller vältning. Detta stöds av en handledsburen nyckel, som också kan stoppa motorn. 

En extern laddare ger upp till 900 W och kan anslutas till vilket 110- eller 230-voltsuttag som helst och kopplas direkt till batteripaketet för enkel laddning – från tom till full laddning tar cirka 70 minuter.