STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

KTM:s helt nya encylindriga line-up 2024

KTM kommer till 2024 med tre helt nya encylindriga Duke-modeller. Bild KTM.

KTM kommer till 2024 med helt nya encylindriga Duke-modeller med den största förändringen av Duke-maskinerna under 500 kubik sortiment sedan KTM #125duke 2011. Resultatet är en fullständig omdesign, med nya motorer, ett helt nytt chassikoncept och ny stil som förstärker det typiskt aggressiva KTM Duke-designspråket.

För 2024 förbättrar en ny 2-delad ramdesign dynamiken genom att öka vridstyvheten. Detta tillför även enligt tillverkaren förbättrad smidighet och feedback från chassit.

Ramen är nu också ihopkopplad med en helt ny böjd lättvikts-svingarm, runt en omplacerad bakre stötdämpare. Denna är monterad utanför mitten för att möjliggöra en större luftbox-design samtidigt som den minskar den totala sitthöjden. Den reducerade sitthöjden var målmedvetet konstruerad för att möjliggöra större tillgänglighet, utan att kompromissa med stabilitet eller hantering.

Motorsortimentet, kallat LC4c, består av en mindre 125 kubik och en 250 kubik för utvalda marknader samt en större 399 kubik, som finns i KTM #390duke. 

Dessa maskiner uppfyller EURO 5.2-standarderna.

Alla modeller i sortimentet har den senaste versionen av valbar Supermoto ABS, 5” instrumentbrädor och smartphone-anslutning som standard, med möjligheten att passa en Quickshifter+ som tillval.

2024 KTM Duke-modeller kommer att finnas tillgängliga på utvalda marknader från september 2023 och framåt.