STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Liberty Media förvärva rättigheter till MotoGP

Bild: Liberty Media.

Det amerikanska mediahuset Liberty Media köpte år 2016 Formel 1 från CVC för närmare 68 miljarder svenska kronor. Nu meddelar Liberty Media Corporation att de har ingått ett avtal om att förvärva Dorna Sports från Bridgepoint och Canada Pension Plan Investment Board. Carmelo Ezpeleta, VD för Dorna sedan 1994, kommer att fortsätta driva verksamheten med huvudkontor i Madrid. 

I ett pressmeddelande säger Ezpeleta:

-Detta är det perfekta nästa steget i utvecklingen av MotoGP, och vi är glada över vad denna milstolpe tillför Dorna, MotoGP-hagen och racingfans. Vi är stolta över den globala sporten vi har växt till, och den här transaktionen är ett bevis på värdet av sporten idag och dess tillväxtpotential. Liberty har en otrolig meritlista när det gäller att utveckla sporttillgångar och vi kunde inte önska oss en bättre partner för att utöka MotoGP:s fanbase runt om i världen.

Liberty Media kommer att förvärva 86 procent av MotoGP och MotoGP-ledningen behåller cirka 14 procent av eget kapital i verksamheten. 

Förvärvet förväntas vara slutfört i slutet av 2024 och är villkorat av mottagandet av tillstånd och godkännanden från konkurrens- och utländska investeringsrättsmyndigheter i olika jurisdiktioner.