STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Marquez igång med träningen

Marc Marquez tränar på gymmet. Bild: Red Bull.

Under de senaste två och en halv MotoGP-säsongerna så har Honda-föraren Marc Marquez missat hälften av racen. Det på grund av incidenter både på och vid sidan av banan. Efter fyra operationer av vänster arm är han van vid rehabiliteringsprocessen.

Han reste i våras till USA för korrigerande kirurgi på Mayo Clinic, därefter har spanjoren tagit saker och ting i långsamt tempo. Armslingan tog han av efter sju veckor. För att återuppbygga styrkan i sin högra arm började han simma förra veckan, nio veckor efter ingreppet. Nu, inne på den tionde veckan är Marquez tillbaka till gymmet där han börjar med lätta vikter, styrketräning och konditionsträning. Med fokus att ta sig tillbaka på motorcykeln.

I slutet av augusti har han en läkarkontroll inbokad, och om allt går bra kan han öka rehabiliteringen. Han kommer dock att behöva arbeta sig upp till att först styra en CBR600RR och RC213V-S-produktionssupercykeln innan han kan hantera sin RC213V igen.

Trots den långa vägen framåt är den åttafaldige världsmästaren fortfarande fokuserad på att hjälpa Honda att utveckla RC213V för säsongen 2023.