STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Marquez lämnar Repsol Honda

Marc Márquez
Marc Márquez

Med ett år kvar på det fyraåriga kontraktet mellan Honda Racing Corporation och Marc Marquez, har båda parter kommit överens om att avsluta sitt samarbete när pågående säsongen är slut. Båda parter var överens om att det var i deras bästa intresse att var och en i framtiden sträva efter andra vägar för att på bästa sätt uppnå sina respektive mål och mål.

Detta sätter punkt på 11 års samarbete mellan #93 och HRC där de uppnådde sex världsmästerskap i högsta klass, 59 vinster, 101 pallplatser och 64 pole positions.

Marquez tog sin debutseger i den främsta klassen ombord på Honda RC213V vid i Austin, Texas 2013 för att bli den yngsta segraren i högsta klassen och skulle bli den yngsta världsmästaren i kungaklass senare samma år. 2014 försvarade han sin titel och vann årets första tio tävlingar i rad, och fortsatte med att även vinna titlarna 2016, 2017, 2018 och 2019 med Repsol Honda Team.

Båda parter kommer att fortsätta att ge sitt fulla stöd för de återstående omgångarna av 2023 års MotoGP World Championship-säsong.

HRC önskar Marc Marquez lycka till i hans framtida ansträngningar.