STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Márquez levererar direkt med Ducati

Bilden tagen från tv:n, så ursäkta kvalitén.

I morse klockan 09:30 drog den första officiella testen för 2024 i gång. Den nyblivna världsmästaren i Moto2, Pedro Acosta, körde för första gången en MotoGP-maskin på banan i Valencia, för GasGas. Och, Marc Márquez bytte för första gången märke och team (i kungaklassen) från Honda till en Ducati Desmosedici GP för Gresini Racing. 

Det var två av alla förarna som media nyfiket följde under förmiddagen. Inför lunchen satte #93 den andra snabbaste tiden (21 slutförda varv), 0,298 sekunder efter Maverick Viñales, medan Pedro Acosta ligger som 17:e man (34 varv genomförda) och är 1,429 sekunder efter ledningen.

Alla som följer testen kunde se en mycket nöjd Márquez efter de första åtta varven på Circuit Ricardo Tormo. Han log brett mot sin nya teamchef Frankie Carchedi, mannen som hjälpte Joan Mir till VM-titeln 2020. 

Det var i söndags som Márquez lämnade Honda efter elva säsonger i MotoGP. Även om det i allmänhet är vanligt att team tillåter sina förare testa med sina framtida team, är detta inte alltid fallet. Kontrakt gäller vanligtvis till slutet av kalenderåret.

Under tävlingen i Thailand bekräftade Hondas teamchef, Alberto Puig, att den Márquez inte skulle hindras från att genomföra testen med Gresini i Valencia.

Márquez vann sin senaste titel 2019, och efter förmiddagens pass ser det mycket lovande ut. Frågan är om partnerskapet mellan Márquez och Ducati enbart är ett mellanspel, om han redan har ett avtal med ett annat team för 2025. Spanjoren har tecknat ett kontrakt med Gresini som löper över nästa säsong, till nästan ingen lön alls.

Till 2025 öppnas många dörrar till MotoGP-teamen.