STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Marquez om att köra Dakar

Marc Marquez tränar vid Motocross Madrid Park. Bild: Fan Club Marc Marquez 93 & Alex Marquez 73 USA.

När MotoGP-föraren tackade för sig så växlade italienaren om och körde Dakar ett par månader senare. Att ge sig in i ett ökenrally som Dakar är dock inte något som Marc Marquez kommer att göra, trots att spanjoren älskar motocross. En disciplin som han nu åter kan tränar efter den senaste operationen av högerarmen. 

Igår var den åttafaldige MotoGP-mästaren och hans bror Alex på Motocross Madrid Park i Valdemorillo och körde i sanden. Under en intervju med den spanska tv-kanalen Teledeporte, berättade Marquez att han följer årets Dakar med stort intresse.

-Jag gillar allt med motorn. 

Men, han gjorde klart att det inte blir något ökenrally på två hjul i framtiden. 

-Jag skulle säkert bli skadad, skämtade Marquez och tillade: 

– Det är ett lopp som kräver respekt och förberedelser. Kort sagt, det finns ingen chans att göra som Danilo Petrucci, den mångsidiga föraren!

Han lämnade en dörr öppen för att köra tävlingen på fyra hjul, där utmaningen skulle vara att ha en kartläsare som sitter bredvid.

-Jag pratade ofta om det med Carlos Sainz i gymmet, medan han förberedde sig för Dakar. Jag frågade honom om han kunde lita mycket på medföraren, och han sa till mig att det är viktigt för honom, du måste lita på honom. Det är det som skulle kosta mig mest, att ha någon bredvid mig som pratar. Kanske i framtiden… men för tillfället har jag inte tänkt på det. Definitivt inte på en motorcykel, det är den tuffaste tävlingen i världen.