STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Marquez på G!

Vid lunch idag höll Repsol Honda Team sin officiella presentation av MotoGP-teamet för 2021. Det var första gången någonsin som presentationen hölls helt online och vi fick äntligen se och höra den åttafaldige världsmästaren Marc Marquez, som rehabiliterar efter den senaste operationen för drygt 11 veckor sedan. Den här gången var det problem med en infekterad falsk led som kan bildas efter ett benbrott. 

-Steg för steg känner jag mig bättre, det är viktigast, säger Marc Marquez och fortsätter:

-Nu lyssnar jag på kroppen och anpassar träningen hemma, men jag vet inte när jag är redo. Varje vecka känner jag mig bättre och är optimistisk. 

Under de närmaste veckorna kommer Marquez att kunna utvecklas stadigt i processen för funktionell återhämtning av den opererade armen. Marquez berättar att han har saknat teamet, racen och adrenalinet. Till och med media och journalisterna säger han och ler. 

-Det har gått tio månader utan att jag har kört min motorcykel och jag kommer inte att vara 100 procent direkt från första racet, bara tiden får utvisa.

Teamchefen Alberto Puig menar att alla förare råkar ut för en allvarlig skada förr eller senare under karriären.

-Nu var Marcs skada inte så allvarlig men hans skada tog lång tid att läka. Han får allt stöd han behöver från teamet och han kommer att hitta en väg att fortfarande vara Marc men det är bara han själv som kan göra jobbet, Det viktigt är vad han förväntar av sig själv. 

Nya teamkamraten heter Pol Espargaro, som ifjol körde KTM:s fabriksteam. 

– Nu förstår jag att det är på riktigt när jag drar på mig Honda-skinnstället. För mig är det viktigt att ha kontroll på allt jag kan för att kunna fokusera på mitt jobb så att jag kan prestera som bäst, säger Pol Espargaro.