STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Marc Marquez tillbaka på rätt spår 

Marc Marquez under tvådagars test på Misano. Bild: HRC.

Spanjoren körde sin RC213V på Misano World Circuit, efter operation på hans högra överarmsben. Efter den otäcka krascha i juli 2020 på Jerez har Marquez under två år genomgått fyra operationer, den senaste i juni där problem med benanpassning verkat ge resultat. Den 6 september kunde han börja med uthållighetstestning på racingmaskinen, vilket markerade exakt 100 dagar sedan han senast svängde ett ben över den hojen. Den åttafaldige världsmästaren körde totalt 39 varv och avslutade dagen med en bästa tid på 1’32.395, som hade gett en 11:e plats vid starten av senaste San Marino GP. I det officiella pressmeddelandet från Honda Racing Corporation uttryckte Marc Marquez optimism kring hans återkomst till banan.

-Det var riktigt bra att vara tillbaka, att köra igen och att vara med mitt team. Steg för steg kände jag mig snabbare och bekvämare, men jag måste jobba mer för att få styrka för längre turer. Vårt mål idag var inte tider, det var att köra 40 varv och förstå vår situation. 

Under den andra testdagen satte Marquez en snabbaste tid på 1’31.642, 0,6 sekunder snabbare än hans bästa tid från tisdagen och 13:e i den kombinerade testrankingen. Men den viktigaste aspekten av testet var informationen om hans fysiska tillstånd och den feedback som gavs till HRC:s ingenjörer för framtiden.