STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Mästarna i MotoGP och SBK #1

Ducati levererade en trippel i MotoGP 2022, där italienaren Francesco ”Pecco” Bagnaia tog hem förartiteln. Idag under förmiddagen presenterade Ducati årets team i MotoGP- och Superbike via en livesändning från skidorten Madonna di Campiglio. Hojarna och förarna som ska försvara titlarna i de två mästerskapen. 

Pecco Bagnaias nya Desmosedici GP med nummer 1, i stället för 63. Dock har han kvar nummer 63 i siffran 1. 

-Det var länge sedan vi senast såg nummer 1 i MotoGP. Jag har alltid beundrat människor som tävlar med nummer 1 eftersom det är rätt att respektera det faktum att man är världsmästare. Men, 63 kommer alltid att vara mitt nummer, och jag har den på hjälmen, sa Pecco.

Senast som en förare i MotoGP körde med nummer 1 var 2012, sista året av Casey Stoners karriär i den högsta klassen.

Teamkamrat till Pecco är landsmannen Enea Bastianini, som kom trea förra säsongen med Gresini Racing på en Ducati. 

Även Alvaro Bautista valde nummer 1, i samråd med sin dotter, och att behålla hans ordinarie nummer 19 i miniatyr. Bautista kommer att köra i World SBK tillsammans med teamkamrat Michael Ruben Rinaldi.

Den 25 januari är det Ducatis satelitteam Pramacs tur att avslöja sina maskiner för 2023 med förarna Johann Zarco och Jorge Martin, följt av Red Bull KTM den 26 januari med Peccos före detta teamkamrat Jack Miller, som kör ihop med Brad Binder.