STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MC-försäljningen pekar uppåt

ACEM
Bild: Acem.

Statistik från Acem, The Motorcycle Industry In Europe, visar att antal registreringar av motorcyklar och mopeder på de största europeiska marknaderna fortsätter att öka under årets första kvartal.

Registreringar av nya motorcyklar på fem av de största europeiska marknaderna (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien) visade en ökning med 14,6 procent jämfört med samma period 2021. Det betyder 226 793 MC sålda hojar under januari, februari och mars.

Mest ökade försäljningen i inklusive Storbritannien, +56,4 procent jämfört med föregående period ifjol. 

Även segmentet moped pekade uppåt med totalt 57 755 maskiner på de sex största europeiska mopedmarknaderna (Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna och Spanien). En ökning med 3,5 procent jämfört med första kvartalet 2021.

-Registreringssiffrorna för första kvartalet 2022 visar att moped- och motorcykelregistreringarna på viktiga europeiska marknader förblev starka, trots tillverknings- och logistiska problem som skapades av C-19-pandemin, säger Acem:s generalsekreterare Antonio Perlot.

Han lyfte även att preliminära data för april indikerar en liten nedgång för vissa marknader, på grund av bristen på halvledare och leveransförseningar som påverkar tillgängligheten för vissa modeller. 

-Försäljningen under de kommande månaderna kan också påverkas, uppåt eller nedåt, av faktorer som stigande bränslepriser och det allmänna ekonomiska läget i Europa. Registreringssiffrorna för andra och tredje kvartalen kommer att berätta om motorcykel- och mopedmarknaderna utvecklades bra under 2022, eftersom den största försäljningen sker under våren och försommaren, avslutar Perlot.