STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MC-leggings för kvinnor visar brister

Professor Hurren med Dr Yao Yu till vänster och Dr Weiwei Cong till höger. Bild Bennetts BikeSocial.

MotoCAP i Australien, en pionjär inom säkerhetstestning av motorcykelutrustning, har upptäckt att kvinnliga förare inte får samma nivå av skydd i sina plagg. Tester visar att sju av tio par MC-leggings bara får en halv stjärna av fem kopplat till nivå av skydd. Det skriver brittiska Bennetts BikeSocial. 

Testerna visade att i vissa fall var dessa leggings försedda med lite eller inget skydd, vilket är avgörande för att stå emot stötar genom nötningsbeständighet. MotoCAP rekommenderar minst två stjärnor för MC-körning i stadsmiljö.

Att testa på en “Cambridge-maskin” är en konsekvent, repeterbar metod för att bedöma den relativa nötningsprestandan av personlig MC-utrustning. Många av de leggings som testades klarade mindre än en halv sekund på riggen, jämfört med drygt två och en halv sekund för de högpresterande modellerna.

Utrustning ska vara bekvämt och se bra ut, men valet av stil bör inte ske på bekostnad av säkerheten. MotoCAP-tester på kvinnors leggings visar att de flesta inte skulle vara tillräckligt skyddande för en krasch på asfalt på grund av dålig styrka i sömnad, brist på höftskydd och låg nötningsbeständighet.

-MotoCAP är en resurs för motorcyklister som har utvecklats i Australien och testar en stor mängd motorcykelkläder som är tillgängliga över hela världen. MotoCAP håller snabbt på att bli en värdefull källa till oberoende information för förare globalt, säger professor Christopher Hurren från Institute for Frontier Materials, Deakin University.  

Du kan använda MotoCAP innan du gör ditt nästa köp av ett par skyddande jeans eller skinnjacka: https://www.motocap.com.au

Här kan du titta på filmen med testerna: https://www.youtube.com/watch?v=mbxb2sSOuAM&t=1s