STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MC Mässan 2023 ställs in

MC mässan
MC-Mässan för några år sedan. Bild: MC-Folket.

Trots att Covid-19 pandemin numer inte är en samhällsekonomisk belastning, påverkas världshandeln fortfarande tydligt av dess effekter. Rubbningar i transportsystemen, brister på halvledare och andra kritiska tillverkningsdelar och Ukrainakriget är några av de påverkande faktorer som gör att MC-branschen beslutat att ställa in MC Mässan 2023.

Efter att MC-mässorna 2021 och 2022 ställts in på grund av pandemieffekter och restriktioner, har styrelsen i Moped- och motorcykelbranschen noggrant analyserat och diskuterat möjligheterna att återkomma med den traditionella MC Mässan för den svenska publiken i januari. Flera faktorer har påverkat beslutet.

  • Effekterna av pandemin är fortfarande påtagliga. Många leverantörer har stora utmaningar med leveranser av fordon såväl som tillbehör.
  • Priserna på transporter och tillverkningsprodukter har ökat vilket påverkar marginalerna och konsumenternas slutpriser.
  • Under de senaste åren har landets importörer och handlare utvecklat sina butikskoncept och har idag spännande och bättre resurser att välkomna landets motorcyklister för visning och provkörning av befintliga som kommande motorcykelmodeller.

Efter en noggrann analys har styrelsen i MC-branschen enhälligt beslutat att inte arrangera mässan i januari 2023. Det är vår bedömning att de ekonomiska riskerna med att arrangera MC Mässan 2023 tyvärr är för stora i det läge motorcykelbranschen befinner sig i, kommenterar Niklas Kristoffersson, vd i McRF, beslutet och fortsätter:

Vårens stora provkörningsevent, som lockade tusentals besökare, och den utveckling som skett i landets MC-butiker, visar att MC Branschen kommer under 2023 fortsätta finna andra spännande former av fysiska möten med de engagerade motorcyklisterna i Sverige.