STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MC-stölder ökar i Italien

MC lås

I Italien är Honda SH 350i en av de mest populära skotrarna, och den mest stulna motorcykeln i Italien. Viasat-rapporten, en oberoende rapport som genomförs varje år för att analysera den italienska polisens uppgifter, visade att under 2022 har skett en ökning på 16,59 procent av incidenter med motorcykelstölder, totalt 31 138 motorcyklar, skotrar och mopeder.

Den italienska nättidningen Moto.It har satt den siffran i perspektiv där man i en artikel framhöll att antalet stulna motorcyklarna förra året kan översättas till mer än 86 motorcyklar som stulits varje dag – eller en hoj var fjärde timme. 

Endast 12 000 motorcyklar återfanns.

Honda SH stod för nästan en femtedel av stölderna, med 6 378 av dessa pendlarskotrar som rapporterades stulna. Aprilia Scarabeo var tvåa på listan, med 1 378 enheter som rapporterades stulna. Den tredje mest stulna hoj var Piaggio Liberty, med 1 363.

Brottsbekämpande myndigheter i Italien har anlitats dagligen för att förhindra alla typer av brott, inklusive stöld av motorcyklar. Men, trots allt vilar ansvaret för att skydda våra tvåhjulingar på oss själva, så inför MC-säsongen se över vilka lås du har och gör det svårt för tjuvarna.