STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Metzeler officiella däcket vid Isle of Man TT

Metzeler Racetec RR. Bild: Metzler.

Däcktillverkaren Metzeler har valts ut av Department for Enterprise of the Isle of Man som officiellt däck med ett sponsringskontrakt för TT Races för femårsperioden 2023-2027.

Paul Phillips, chef för motorsport Isle of Man Department for Enterprise säger i ett pressmeddelande:

-Metzeler är ett välkommet tillskott till sortimentet av officiella sponsrande varumärken för årets Isle of Man TT-lopp. Vårt kommersiella mål är att samarbeta med våra officiella partners för att tillföra värde till TT-upplevelsen för alla inblandade i evenemanget. Metzeler är redan integrerat förknippat med TT och är det bästa däcket för många team som tävlar, med ett bevisat prestationsrecord. Vi är säkra på att detta kommer att bli ett framgångsrikt partnerskap som kommer att växa i styrka under de kommande åren.

Metzeler Racetec RR-däcken som redan används av förarna har utvecklats tack vare Metzelers erfarenhet av roadracing-tävlingar som inte äger rum på vägar som är öppna för allmänheten under hela året och där alla situationer som alla motorcyklister kan behöva möta dagligen kan hittas. Och det är just därför som roadracing alltid har varit test- och utvecklingsplatsen för Metzeler-däck. 

Tourist Trophy har körts sedan 1907 på vägbanan av Snaefell Mountain Course, en 60,720 kilometer lång bana på Isle of Man. Under årens lopp har det blivit en ikonisk tävling som kännetecknas av charm, tradition, ära, passion och adrenalin, värden som också delas av dem som väljer Metzeler-däck. Ett varumärke som har en historia på över ett och ett halvt sekel full av motorsportframgångar och teknik.