STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ministern lyfter fram SMC:s arbete

Igår klockan 14.00 inleddes den globala workshopen Riding in a Safe System med ett öppningstal av infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Eneroth delade bland annat med sig av Sveriges arbete för att öka trafiksäkerheten för motorcyklister och han passade på att lyfta fram det viktiga arbete som SMC gör, bland annat genom kursverksamheten och utbildningen inom SMC School.

-SMC arrangerar varje år runt 300 kurser och arbetar för säkra MC-förare. Jag vill fokusera på trafiksäkerhet för motorcyklister inför beslut, nya investeringar och underhåll, vi kan göra mer och jag vill göra mer, säger Tomas Eneroth.   

SMC har varit initiativtagare till detta event och är i allra högsta grad involverade i arbetet för att förverkliga detsamma.

Arrangör för workshopen är den globala organisationen International Transport Forum, Trafikverket, VTI, den globala MC-organisationen FIM samt MC-tillverkarnas organisationer ACEM (Europa) och IMMA (världen).

Drygt 150 handplockade MC-specialister, beslutsfattare, forskare och motorcyklister från hela världen samlas denna vecka för att skapa riktlinjer för MC-körning i Nollvisionen. Under workshopen kommer man att fokusera på de nio rekommendationerna som kallas Stockholmsdeklarationen och hur dessa skulle kunna omformas för att inkludera säkerhet för motorcyklister och mopedister. 

Delar av den digitala konferensen är publik, här kan du registrera dig om du vill följa de delarna av konferensen: 

https://www.itf-oecd.org/motorcyclists-safety-workshop-riding-safe-system