Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MotoGP kan avgöras på söndag

Kanske får Ducati och Francesco Bagnaia anledning att fira på söndag. Bild: Ducati.

Med två racehelger kvar av årets mästerskap har MotoGP landat i Malaysia och Sepang International Circuit nära Kuala Lumpur, designad av den respekterade racerbanearkitekten Hermann Tilke. 1999 stod banan värd för sitt första Grand Prix, med 500cc-lopp som vanns av Kenny Roberts, Jr. på en Suzuki.

Senaste mästerskapstävlingen kördes här 2019, på grund av pandemin. Då vann Maverick Viñales före Marc Marquez och Andrea Dovizioso. Den sistnämnda har slutat och de två andra har ingen chans att köra om titeln.

Det har däremot Francesco Bagnaia (Ducati) som leder med 14 poäng före Fabio Quartararo (Yamaha) och 27 poäng före Aleix Espargaro (Aprilia). Trion slutade senast på Sepang-banan på en sjunde plats respektive 12:e och 13:e. plats.

Quartararo har haft det tufft de senaste racen, så även Espargaro, samtidigt som Bagnaia visat framhjulet under senare hälften av säsongen.

Läget i tabellen gör att italienaren kan krönas till världsmästare på söndag om han kör in 12 poäng mer än titelförsvararen från Frankrike. Det bör nämnas att 42 poäng efter Bagnaia ligger landsmannen och Ducati-föraren Enea Bastianini, som har en teoretisk chans om än minimal.

Sista racet för säsongen avgörs som traditionen bjuder i Valencia den sjätte november.