STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Norton Motorcycles: Pensionsoffer får ersättning

Stuart Garner
Stuart Garner efter domstolsförhandlingarna 2020.

UK Fraud Compensation Fund ger 11,87 miljoner dollar till offer för pensionsbedrägeriet som tidigare kopplats till Stuart Garner, före detta vd för Norton Motorcycles.

För ett par år sedan uppdagades ett pensionsbedrägeri kopplat till Garner och fallet hade gick till High Court, där Garner uppmanades att återbetala ungefär 12,6 miljoner dollar plus ränta. Garner överklagade och en ny utfrågning var planerad, men innan det kunde hända hade coronapandemin slagit till.

I december 2020 hade Garner ansökt om konkurs, vilket gjorde att de över 200 brittiska medborgarna som ursprungligen föll offer för Norton-systemet var osäkra på om de skulle få tillbaka sina pengar.

Efter Garners dom 2020 erkände den före detta verkställande direktören sig skyldig till att ”olagligt investera nästan 11 miljoner pund från pensionssystem under hans kontroll i den egna verksamheten”.

Enligt Janaki Jitchotvisut, journalist på RideApart, lyckades den brittiska pensionsskyddsfondens bedrägerikompensationsfond hitta pensionsoffer som var berättigade till ersättning. Nu kommer offren för bedrägeriet att tilldelas 11,87 miljoner dollar.