STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Norton V4SV

Norton V4SV. Bild: Norton.

I november skrev MC-Folket om den ”nya” Norton V4SV. Återkomsten av V4:an tillkännagavs några veckor innan EICMA-mässan 2021, och nu har den produktionsklara sporthojen officiellt introducerats.

Modellen är de nya ägarna TVS Motor Company svar på att sätta fart på det historiska brittiska varumärket, och den första modellen som rullar ut från den helt nya anläggningen i Solihull. 

Den ursprungliga planen var att återuppta produktionen av V4-maskinen vid Nortons tidigare fabrik i Donington Hall, men det visade sig problematisk. Det fanns en hel del som ingenjörerna behövde fixa på den gamla modellen.

V4SV är en utveckling av V4SS, och man har gjort en mängd förbättringar av tillförlitlighet och prestanda, enligt tillverkaren. Motorn är på 1200 kubik, 72-graders V4, som producerar 185 hästkrafter och 125 newtonmeter i vridmoment.

På Nortons hemsida presenteras hojen som den lyxigaste brittiska superbike som någonsin skapats. Den enda brittiska byggda och designade superbiken i produktion. Snabbheten, hanteringen, känslan… Inget kommer i närheten av den. Isle of Man TT är där V4SV framställdes, vägen är där den föddes.

Priset ligger på cirka 546 000 kronor. För mer information:  

https://www.nortonmotorcycles.com/range/v4sv/