STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ny Niu XQi3 Electric Dirtbike till Europa 

Den kinesiska tillverkaren Niu visade upp sin första elektriska dubbelsport, kallad XQi3, och styr den mot Europa våren 2024. Den kommer i två versioner; gatulagliga Street och den endast för terräng med namnet Wild. Street klassas som en moped.

När det gäller prestanda så drivs XQi3 av en motor som är placerad mellan fordonets fram- och bakhjul i botten av aluminiumramen, vilket lovar en låg tyngdpunkt för enkel manövrerbarhet. Niu uppger åtta kilowatt, eller cirka 10,7 hästkrafter. Street-modellen är begränsad till en topphastighet på 45 kilometer i timmen medan Wild-versionen får en Ultra-Boost-funktion som låser upp en topphastighet på 75 kilometer i timmen.

Batteriet är ett löstagbart LG 72-volt, 32-amp-timmars enhet med cirka 80 till 90 kilometer räckvidd på en enda laddning.

Niu XQi3 är byggd av lättviktskomponenter som suddar ut gränsen mellan e-moto och e-MTB. Den rullar på 19-tums ekerhjul och stannar med skivbromsar fram och bak som mäter 220 millimeter fram och 203 millimeter bak.

Den levereras som standard med full LED-belysning, en TFT-skärm med smartphone-anslutning och NFC-upplåsning samt en praktisk USB-C-laddare. Det finns till och med GPS-navigering. Street-versionen är utrustad med blinkers, backspeglar och en hållare för registreringsskylt.

Priset är satt till cirka 67 000 kronor och finns i en mängd olika färger och grafik.

Här kan du titta närmare på Niu XQi3: