Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ny seger för Acosta i Moto3

Talangen Pedro Acosta på sin KTM med nummer 37. Pressbild MotoGP.

Pedro Acosta är rookien i Moto3 som inför årets säsong blev teamkamrat till den rutinerade Jaume Masia i team Red Bull KTM Ajo. Masia som av flera MotoGP-förare antogs vara den som skulle köra hem mästerskapet 2021.

Med åtta tävlingar är det dock nykomlingen som kammat hem de flesta poängen.

Och, det direkt från start. Den unga spanjoren, som fyllde 17 år i maj, kom tvåa vid premiären från startruta 11, och tog därefter tre raka segrar.

Den imponerande inledningen gjorde honom till den första föraren i Grand Prix-historien som kom på pallen i alla sina fyra första tävlingar. Extra beundransvärt med tanke på att Acosta inte får till det under kvalen, där han ofta starta i tredje eller fjärde led.

Men, det är här han visar sin styrka som förare under racen. Idag startade Acosta från ruta 13 på Sachsenring, tog ledningen efter fem varv, körde om i slutet på sista varvet och segrade.

I bagaget har Acosta med sig mästartiteln i Red Bull MotoGP Rookies Cup. Och, tiden får utvisa om rookien blir en mästare även i Moto3 2021. Acosta leder på 145 poäng, 55 poäng före tvåan Sergio Garcia på 90 poäng.

Nästa tävling är redan nästa helg på Assen i Nederländerna, inför sommaruppehållet.