STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nya Ducati Panigale V4 SP2

Ducati Panigale V4 SP2. Bild: Ducati.

Den italienska tillverkaren presenterar sin Panigale V4 SP2 som ”The Ultimate Racetrack Machine”. Toppmodellen för Ducati supersporthojar är en speciell motorcykel i en numrerad serie, i ”Winter Test”-färgerna och med en serie kolfiberdetaljer. Designad för att till fullo uppleva passion för att köra på banan. Nu än mer intuitiv och mindre ansträngande även för icke-professionella förare. Med årets version har man tagit det viktigaste evolutionära steget sedan starten, och förbättrats i alla aspekter: aerodynamik, ergonomi, motor, chassi och elektronik.

SP2-versionen har ett ännu kraftfullare bromssystem, lätta kolfiberfälgar, slutdrift och torrkoppling som är ärvt från WorldSBK-maskinerna, racingfotpinnar och en rad kolfiberkomponenter. 

Hjärtat i Panigale V4 SP2 är en 1103 kubik Desmosedici Stradale, härledd från MotoGP. Euro 5-versionen ger 215,5 hästkrafter vid 13 000 varv per minut, med en effektökning på 1,5 hästkrafter jämfört med Panigale V4 2021, som stiger till 2,5 hästkrafter över den maximala effekttoppen vid 14 500 varv per minut.

Den nya Panigale V4 SP2 är tillgänglig i ”Winter Test”-design från och med mars 2022. Observer att specifikationer och återförsäljares tillgänglighet kan variera från marknad till marknad. Pris 419 900 kronor.