STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nya MV Agusta F3 Rosso

Nya F3 Rosso från MV Agusta med snygga former, redo att möta framtiden. Pressbild MV Agusta.

Den ursprungliga F3 var verket av den italienska duon Maestro Massimo Tamburini och Claudio Castiglioni. Den sistnämnde ville ha en instegsmodell till den mäktiga F4. Och, den nya maskinen var nödvändig att prissättas vettigt och samtidigt vara värd sin MV Agusta-logo på tanken. Så, Massimo föreslog en supersport i mellanklassen vilken drivs av en trecylindrig motor. 

Nu finns inte F4 kvar men det gör F3 800, och nu är nya F3 Rosso här. 

Var och en av Rosso-modellerna från den italienska tillverkaren ger ett överkomligt inträde i sitt respektive sortiment; Dragster Rosso, Brutale Rosso och Turismo Veloce Rosso.

2021 MV Agusta F3 Rosso kommer med 147 hästkrafter vid 13 000 varv per minut. Att jämföra med förra årets RC som toppar på 153 hästkrafter vid 13 250 varv per minut. På gatan spelar det kanske inte någon större roll, dessutom har de andra tre Rosso-modellerna 112 hästkrafter eller mindre. 

Motorn är samma fullständigt uppdaterade version av MV Agusta 800cc trecylindrig som används i Superveloce 800. Anpassad för Euro 5 standard för utsläppsregler. Hjulbasens mått är 1380 millimeter och hojen har en totalvikt på 173 kilo.  

Pris F3 Rosso 209 900 kronor.