STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nya Yamaha Ténéré 700 World Rally 

Den nya Ténéré 700 World Rally. Bild: Yamaha.

Den nya Ténéré 700 World Rally är den ultimata versionen av Yamahas äventyrsmotorcykel för långfärder och dess arv kan spåras tillbaka till när världens tuffaste rallytävling började köras. 

Historien började 1979 när Yamaha vann det första Dakar-rallyt någonsin. Inspirerade av denna framgång och uppmuntrade av det växande intresset för långdistansrallyn började företaget utveckla en maskin som för alltid skulle förändra motorcykelvärlden. 

Den ursprungliga Ténéré lanserades 1983 och anses vara en av 1900-talets mest inflytelserika och ikoniska motorcyklar. Den var Yamahas första äventyrsmotorcykel någonsin. Med stor bränsletank, robust chassi och en motor med högt vridmoment kunde tusentals motorcyklister åka till avlägsna platser och upptäcka nya horisonter. 

Ingen annan äventyrsmotorcykel kommer i närheten av att matcha det rena racingarvet från den legendariska Yamaha Ténéré. Den gjorde det möjligt för en helt ny typ av motorcykeläventyrare att uppfylla sina drömmar, och den inspirerade också många förare att tävla i världens tuffaste rallytävlingar där förare och maskin testas till det yttersta. 

Team Yamahas årliga Dakar-starter innehöll otroliga prestationer av öken-specialister som Jean Claude Olivier, VD för Yamaha Motor France, och naturligtvis ökenlegenden Stéphane Peterhansel. Den sistnämnde tog sex segrar med Yamaha och satte sitt namn i rekordböckerna för evigt. För att hylla dessa förare och de maskiner de körde lanserar Yamaha en specialversion av Ténéré som kombinerar det äkta racingarvet med moderna prestanda. 

Den exklusiva nya Ténéré 700 World Rally finns i Trophy Blue med svart framgaffel, svart/grå sits och svarta fälgar. 

Priset för denna modell blir 176 900 kronor.