STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ombyggd H-D Sportster Forty-Eight 

Lamborghini-inspirerade Harley Davidson Sportster Forty-Eight. Bild: Bankkswerve.

Det är inte ofta vi ser en tvåhjulig inspirerad av en bil, men här är en Lamborghini-inspirerade Harley Davidson Sportster Forty-Eight som är designad och byggd av FatBoy Design och Slayer House.

Chakkaphan ”Mark” Rungsukcharoen har byggt specialanpassade motorcyklar sedan 2008 och driva sin verkstad FatBoy Design i Thailand. För detta projekt letade han en workshop som var specialiserad på kolfiber, och valet föll på Nattapat Janyapanichs Slayer House.

Samarbetet började med att Mark och Nattapat skissade upp några idéer på papper, därefter tog man fram en 3D-skanning av hela motorcykeln så att varje enskild komponent kunde börja modelleras fram. Hojen byggdes på endast 60 dagar, för att visas på 2022 Bangkok Hot Rod Custom Show.

Den kraftigt modifierade Sportster Forty-Eight Harley Davidson caféracer är inspirerad av Lamborghini – Marks far driver Lamborghini Murcielago i Thailand. Tanken var att bygga en modern caféracer med en stark känsla av banprestanda, samtidigt som han ville ta med formspråket från sportbilar. Som Nattapat uttrycker det: Att presentera Harley-Davidson på ett nytt sätt, för att nå en ny generation med en vurm för hastighet.

Vid Bangkok Hot Rod Custom Show fick hojen priset ”Best Café Racer” samt domaren Shiro Nakajima på 46Works val av ”Best in Show”.