STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

OX One tillverkas på hemmaplan

Pressbild från OX Motorcycles

En dag som denna med oavgjort mellan Spanien och Sverige i fotbolls EM passar en nyhet från just, Spanien. Det spanska start-up-företaget OX Motorcycles har flyttat produktionen av sin elektriska motorcykel, OX One till Madrid.

Beslutet tog efter ett komplext år av utveckling och att ta fram en testform med Kina och med svårigheter orsakade av coronapandemin. Nu kommer OX Motorcyklar att starta sin produktion av OX One i QuaZZar Technology Center, i Madridregionen.

Adrián González, VD på OX Motorcycles, säger i ett pressmeddelande:

-Efter två år med att arbeta med fabriker i Kina, där vi lärt oss av den främsta elfordonsindustrin i världen, har vi beslutat att flytta vår produktionsenhet till Spanien och sätta värde på den nationella kapaciteten och främja hållbar industri. Dessutom har vi lyckats sänka driftskostnaderna och ge en närmare, lokal och personlig kundupplevelse. Utan tvekan är våra kunder den viktigaste nyckeln till att vi fattade detta beslut. 

OX One är en Café Racer som kommer med en maximal hastighet på 110 km/timmen och når upp till 100 kilometer i räckvidd. Hojen drivs av en 6 kW motor och ett enda avtagbart och lättbärbart batteri.

OX Motorcyklar kommer att ha en produktionskapacitet av OX One på 2000 enheter per år, med målet att leverera sin expansion på den europeiska marknaden för tredje kvartalet 2021.