STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Pedrosa tillbaka i MotoGP i Österrike

Rutinerade Dani Pedrosa kör MotoGP igen efter 1000 dagar av upphåll från tävlingsrace.

Sedan 2019 har Dani Pedrosa varit en integrerad del av KTM: s utvecklingsprogram för MotoGP och spanjoren är en mycket aktad testförare hos Red Bull KTM Factory Racing. Nu är det klart att 35-åringen får ett wildcard och Michelin Grand Prix i Steiermark, Österrike efter sommaruppehållet.

Han körde sitt senaste MotoGP-lopp hösten 2018 på Circuit Ricardo Tormo i Valencia, där han slutade femma. Det blir en sensationell comeback efter nästan 1000 dagar av uppehåll från tävling. Pedros har i MotoGP 31 segrar och 112 pallresultat från 13 säsonger i kungaklassen mellan 2006 och 2018. Han var inom topp fem i MotoGP-mästerskapet 11 gånger och tre gånger tog han hem andraplatsen totalt. 

En imponerande samling resultat. 

Dani Pedrosa: Det har varit superintressant att vara en del av detta projekt från början med KTM i MotoGP och kunna dela mina erfarenheter med dem. Steg för steg gjorde vi det bästa vi kunde och nu är det intressant igen att köra ett tävlingsrace eftersom det ger dig ett annat perspektiv jämfört med ett normalt test. Det har varit länge sedan mitt senaste race och naturligtvis är den mentala inställningen inför en tävling väldigt annorlunda jämfört med ett test.