STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Petrucci fortsätter i Dakar trots problem

Danilo Petrucci vid sin Tech3 KTM Factory Racing hoj. Bild: KTM.

Danilo Petrucci avslutade sin långa MotoGP-karriär i november 2021, och dagarna efter sista racet började förberedelserna inför hans första Dakar. 

Petrucci fick problem med bränslepumpen under måndagens andra etapp. Det efter ett mycket konkurrenskraftigt tempo och en stabil 13:e plats efter söndagens första riktiga etapp och prologen den 1 januari.

Dessvärre kunde han inte kunde åtgärda problemet eftersom han

hade tappat bort sin mobiltelefon och inte kunde kontakta sitt team i lägret.

Som ett resultat tvingades han kontakta arrangörerna med hjälp av systemet på sin motorcykel och drabbades av en straff som har uteslutit honom från segerstriden.

Men, får starta om som en del av nya regler för 2022.

Italienaren måste framöver även hålla ett öga på den brutna fotled han drabbades av under sin träning inför Dakar. Han har minst sagt varit otursförföljd. 

Inför Dakar 2022 fick ett positivt PCR-test för COVID-19. Det visade sig dock vara ett falskt positivt test och han fick klartecken att delta i sista minut.

Oavsett hur det går i Dakar så undrar många vart den karismatiske italienaren ska göra framöver. 

Rykten viskar om att Petrux kan vara på väg till MotoAmerica. I en intervju med GPOne sa Petrucci: 

Jag hörde nyss om den här MotoAmerica-grejen, det är en idé. Först måste jag prata med KTM eftersom vi redan har ett långsiktigt projekt och i slutändan utesluter MotoAmerica Dakar och vice versa. Så jag måste utvärdera allt.