STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Petrucci kör Suzuki i helgens MotoGP

Danilo Petrucci är tillbaka i MotoGP, för en helg. Bild: MotoGP.

Danilo Petrucci körde sin sista säsong i MotoGP 2021, och tävlar numera i MotoAmerica. Men, till helgens race i Thailand hoppar han in och ersätter den skadade Joan Mir i Team Suzuzki Ecstar. Och, blir teamkamrat för en helg med Alex Rins.

Italienaren har tidigare kört Ducati och KTM. Nu väntar GSX-RR på Petrux som har tio pallplaceringar, inkluderat två segrar i MotoGP. Efter att ha lämnat MotoGP växlade han om och körde det legendariska ökenrallyt Dakar. Där tog han en etappseger, en av endast en handfull nybörjare som gjorde det, och den första före detta GP-vinnaren någonsin. I år har han tävlat i MotoAmerica-mästerskapet och säkrat fem segrar. Han missade precis mästerskapstiteln vid förra helgens säsongsfinal. 

Till MotoGP säger Danilo Petrucci:

-Det behöver inte sägas att jag är så glad över chansen att tävla i Thailand med Team Suzuki Ecstar. Jag vill tacka teamet för att de gav mig denna fantastiska möjlighet. Jag vill också tacka Ducati och min nuvarande teamledning för att jag fick ta denna stand-in-tur. Jag är verkligen nyfiken på att hoppa på GSX-RR och prova den, den ser väldigt snabb ut och vi vet att det är en vinnande maskin. Jag är också sugen på att arbeta med Suzuki-teamet, som jag har känt länge nu och vi har en underbar relation. Jag vet att det inte kommer att bli lätt, så jag sätter inga förväntningar på upplevelsen, jag vill bara njuta av den. Jag är också exalterad över att vara en av de få förarna i historien som hoppar från en MotoGP-maskin till en Dakar-motorcykel, sedan en Superbike och därefter en annan fabriks-MotoGP.