STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Piaggio Group 4D-radarassistans

Framtiden är här. Bild vayyar.com

Redan näst år kommer hojar från Piaggio Group kommer att vara utrustade med avancerad 4D-radarassistans. Bakom den nya tekniken står Piaggio Fast Forward (PFF) och Vayyar Imaging som tillhandahåller 4D -bildbehandlingen. Resultatet, enligt tillverkaren, är en första 4D-radarbaserad säkerhetsplattform för MC.

Det kompletta sensorpaketet utvecklas, byggs och levereras av PFF för massproduktion i Piaggio-gruppens tvåhjulingar är deras Advanced Rider Assistance Systems (ARAS). PFF hoppas även kunna tillhandahålla tekniken, på ett nyckelfärdigt sätt, till andra företag i framtiden. Den PFF-utvecklade tekniken påstås uppfylla kraven för MC-specifik användning, till exempel begränsningar av enhetens totala storlek och hur en hoj rör sig genom kurvor och svängar.

I pressmeddelandet står bland annat: PFF-modulerna använder Vayyars mmWave 4D imaging Radar-on-Chip (RoC) sensor, vilket möjliggör flera ARAS-funktioner som Blind Spot Detection (BSD), Lane Change Assist (LCA) och Forward Collision Warning (FCW) med en enda sensor som stöder en räckvidd på över 100 meter och ett extremt brett synfält. 

-PFF skapar avancerade teknikprodukter för robotar och motorcyklar som upptäcker och mäter objekt i vår omgivning för att ge den information vi behöver för kartläggning, objektdetektering och kontroll, oavsett belysning, väder och andra miljöfaktorer. Vi har valt att utveckla våra avkänningsapplikationer med Vayyars 4D -bildradarteknik. Vi är glada över att arbeta med ett så professionellt, passionerat team för att utveckla innovativa nya lösningar som ger våra kunder en bättre produktupplevelse, säger Greg Lynn, VD på Piaggio Fast Forward.

PFF -robotar med radarteknik förväntas släppas i slutet av 2021, och 2022 kommer Piaggio Groups MC-modeller vara utrustade med tekniken.