STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Piaggio Group inviger ny fabrik i Indonesien

Invigningen av den nya fabriken i Jakarta. Bild: Piaggio Group.

En strategisk internationell expansion med öppnandet av en ny produktionsanläggning i Jakarta, Indonesiens huvudstad, en marknad av växande betydelse för koncernen. Beläget på en 55 000 kvm stor tomt kommer fabriken att tillverka Vespa-skotrar för den lokala marknaden. Med en årlig försäljning på mer än fem miljoner skotrar och motorcyklar är Indonesien världens tredje största marknad, efter Indien och Kina.

-Den nya fabriken i Indonesien tar Piaggio Group ytterligare ett kliv framåt i det strategiska internationella tillväxtprogram som det påbörjade för mer än tio år sedan, vilket har gjort det till en av branschens ledande aktörer, med en portfölj av unika varumärken, en stolt symbol för Italien runt om i världen, säger Piaggio Groups ordförande och vd Roberto Colaninno.

Piaggio Groups försäljning på den indonesiska marknaden ökade med 61 procent under 2021 och kommer att fortsätta att öka inom en snar framtid, enligt Colaninno.

Fabriken invigdes officiellt i närvaro av indonesiska myndigheter, inklusive Republiken Indonesiens industriminister, Agus Gumiwang Kartasasmita, och den italienska ambassadören i Indonesien, Benedetto Latteri.