STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Premiär för Vinales med Aprilia på Aragon

Top Gun är redo för äventyr på Aragon. Bild. Aprilia.

I helgen körs MotoGP på Motorland Argagon i Spanien, och Maverick Vinales är redo för en spännande nystart med Aprilia. Så sent som den 27 juni kom spanjoren tvåa i Assen, Nederländerna. Sedan bröt han det första racet i Österrike för att sedan plockas bort av Yamaha för osportsligt uppträdande inför det andra racet, på samma bana helgen efter.

Två veckor senare när MotoGP körde på Silverstone hade 26-åringen skrivit på för Aprilia, vilket MC-Folket tidigt skrev om här redan när det började skava mellan Vinales och Yamaha.

Aprilia firade teamets första pallplats, efter att de återvände till MotoGP 2015, vid den brittiska GP-tävlingen där Aleix Espargaro visade framhjulet. 

Vinales har testat sin RS-GP på Misano förra veckan och han erkände att han var nervös inför sin första upplevelse av en V4-motor. Hans tidigare hoj Yamaha YZR-M1 är en radfyra, och har en helt annan motorkaraktär. Och, det är en stor skillnad framför allt när det kommer till bromsning. Nu har Aragon tidigare varit en framgångsrik bana för Aprilia och med en Alex Espargaro i toppform och en taggad Vinales kan det bli riktigt roligt i helgen. De båda körde ihop med Suzuki fram till och med säsongen 2016.