STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

QJMotor har 700 kubikare på väg till Europa

En ny sporthoj på 700 kubik från QJMotor kan rulla in i Europa inom kort. Bild: Motorcycles News.

Enligt tyska Motorcycles News är QJMotor på gång med att utveckla två modeller som ska drivas av en 693 kubik tvåcylindrig motor: en nakenhoj och två sporthojar. 

Det kinesiska märket kommer troligen att ta motorcyklarna till den europeiska marknaden.

Motorn kommer att likna den som används i QJMotor CL 700 X, en parallell-twin som förväntas leverera runt 76 hästkrafter. 

Nakenhojen som går under namnet SRK-700 är utrustad med Brembo-bromsar, en Marzocchi-gaffel och en bränsletank som ska rymma 15 liter. 

Sporthojen verkar komma i två versioner. En billigare variant med en upp- och nervänd gaffel, bromsar från Marzocchi och ett 180 brett bakdäck. Vikt 193 kilo. Den andra maskinen får en enkelsidig svingarm och sannolikt fjädringskomponenter från Öhlins. Bakhjulet är bredare, 190, och vikten landar på 198 kilo. 

Båda sportmodellerna är utrustade med winglets, som tillsammans med formen på både den bakre och främre delen av kåpan visar likheter med Ducatis Panigale. Och, standardversionen är också röd. Det går även att skönja inspiration från senaste Honda Fireblade genom formen på sidorna, och lamporna.