STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Rabat ersätter skadade Martin

Tito Rabat i sitt nya team i SBK, Barni Racing Team. Pressbild.

Spanjoren Tito Rabat lämnade MotoGP förra året och skulle köra WorldSBK för Barni Racing Team denna säsong. Nu är han tillbaka i hetluften och ersätter den skadade Jorge Martin hos Pramac Racing och racet på Circuito de Jerez den 2 maj.

Ducatiföraren Martin skadades under den tredje fria träningen inför MotoGP-racet i Portugal. Den spanske föraren har genomgått tre operationer i Barcelona, den senaste i onsdags. Kraschen gav frakturer på höger tumme, höger fotled och vänster ben ovan fotleden.

Rabat som vann Moto2-mästerskapet 2014 har än inte gjort sin racingdebut i WorldSBK men har testat för sitt nya team under lågsäsongen.

Till motogp.com säger Rabat:

Att vara tillbaka till racing i MotoGP är ett fantastiskt tillfälle, särskilt på min hemmabana och med en fabrikshoj. Först och främst vill jag tacka Paolo Campinoti, hela teamet på Pramac Racing och Ducati för att ge mig denna möjlighet. Tack också till Barni Racing Team för att stödja mig i detta beslut.

Efter utflykten till MotoGP på Jerez återvänder Rabat till sitt SBK-team där han kör testar redan den 4 och 5 maj på Circuito Navarra.