STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Razgatlioglu kör BMW i WorldSBK 2024

Toprak Razgatlioglu. Bild: BMW.

Yamaha-föraren Toprak Razgatlioglu, som vann WorldSBK 2021, går efter fyra säsonger med den japanska tillverkaren över till BMW nästa säsong av mästerskapet. 

MW blir det tredje märket för den turkiske föraren, som även kört Kawasaki i WorldSBK. Under sin karriär i mästerskapet har han vunnit 33 lopp och tagit totalt 93 pallplatser, varav 31 respektive 78 var med Yamaha. 

Razgatlioglu gick till Yamaha för säsongen 2020 och vann första racet på Phillip Island, och vann ytterligare två race den säsongen. 

2021 kämpade han med Jonathan Rea, Kawasaki Racing Team, och tog sin första titel. Ifjol blev Razgatlioglu av med mästerskapskronan till Alvaro Bautista, Ducati. 

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director:

-Toprak är utan tvekan en av de bästa förarna för tillfället, vilket han inte bara bevisade genom att vinna VM-titeln 2021. Men han är inte bara en snabb motorcykelförare, han är också en stor personlighet utanför banan. Vi är övertygade om att Toprak kommer att slå sig in i BMW Motorrad Motorsport-familjen mycket snabbt. Vi ser fram emot vårt samarbete och vår framtid tillsammans.

BMW har tidigare hämtat förare från Yamaha, Van der Mark bytte till säsongen 2021 och Marco Melandri gjorde samma resa 2012. Melandri är hittills den tyska tillverkarens mest framgångsrika förare.