Registreringsstatistik

_T2K3363Den kraftiga uppgången av nyregistreringen av motorcyklar planar ut under mars. Ökningen är nu 7,2
procent jämfört med samma period föregående år. Detsamma gäller nyregistreringen av mopeder, ökningen är nu 0,2 procent.
Minskningen på ATV, terränghjulingen som är ett arbetsredskap, förklaras av att allt fler väljer traktor som registreringsform på sin fyrhjuling. Traktorregistreringarna ökar med 45,6 procent.
Motorcykelsäsongen är i sin början vilket ställer stora krav på motorcyklisten som är ringrostig efter vinterdvalan och behöver träning för att komma igång. Dessutom finns det mycket grus på vägarna långt in i maj vilket också är en stor olycksrisk. Till detta kommer att bilisterna är mycket ovana vid motorcyklisterna efter vintern vilket också måste tas med i beräkningen av de som kör motorcykel och moped.
– Vi motorcyklister måste vara medvetna om att det finns fler riskmoment i början av säsongen som vi måste ta hänsyn till. Inte minst att medtrafikanterna inte är vana vid oss vilket gör att vi måste köra med extra stora marginaler, säger Per Johansson, Vd för McRF.
Under perioden Januari till mars såldes förra året 1730 hojar. Under samma period i år såldes 1854 motorcyklar. Det blir en ökning med 7,2 procent.
Tittar man enbart på mars månad så var det dock ett minus i hojförsäljningen på 8,1 procent om man jämför årets månad med förra årets.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001